Skip to content Skip to footer

Mellnagyobbítás (mellimplantátumokkal)

A mellnagyobbítás, vagy mellplasztika, egy sebészeti beavatkozás, melynek célja a mellek méretének növelése vagy formázása. Az eljárás két fő módszert foglal magában: az implantátumok beültetését és a saját zsírátültetést. Az implantátumos mellnagyobbítás során műanyag vagy szilikon implantátumokat helyeznek be a mellkasba a kívánt méret és formázás eléréséhez. Alternatívaként a saját zsírátültetés lehetőséget nyújt, ahol a páciens saját testzsírját használják a mellnövelésre, természetesebb megjelenés érdekében. Mindkét módszer egyedi páciensigényekre szabható, és az eredmények hosszú távúak lehetnek.

Implantátumos mellnagyobbítás:

Eljárás: Sebész implantátumokat helyez el a mellkasban, általában a mellek alatt vagy izom alá.
Felépülés: Néhány hét alatt teljes felépülés várható, de az aktivitás korlátozott lehet az első időszakban.
Implantátum típusok: Sóoldattal vagy szilikon géllel töltött implantátumok közül választhat a páciens

Zsírátültetéses mellnagyobbítás:

Eljárás: A páciens saját testzsírját veszik le egy területről (általában has vagy comb), majd azt átültetik a mellbe.
Természetesebb hatás: Ez a módszer természetesebbnek hat, és egyesek számára előnyösebb lehet.

A mellnagyobbítási beavatkozások előnyei:

 • Önértékelés és Önbizalom: A mellnagyobbításnak lehet pszichológiai hatása is. Sok nő számára az esztétikailag kielégítő mellek elérése javíthatja az önértékelést és önbizalmat.
 • Testkép és Önkép: A mellnagyobbítás segíthet egy nőnek abban, hogy elégedett legyen a testével és javítsa az önképét, különösen olyan esetekben, amikor a mellek mérete vagy alakja miatt elégedetlenek.
 • Rekonstrukció: Mellnagyobbítás egyben rekonstrukciós célokat is szolgálhat, például emlőeltávolítás után, amikor az eredeti forma helyreállítása segíthet a betegnek az életminőség javításában és az önbizalom helyreállításában.
 • Esztétikai Cél: A mellnagyobbítás szépségápolási célokat is szolgálhat, mivel sokan szeretnének harmóniát és egyensúlyt látni a testükön, és ezért választják ezt a beavatkozást.

A beavatkozás előtt és után készül képeken jól látható a változás:

BeforeBeforeAfter
ElőtteUtána

Általános kezelési terv:

A mellnagyobbítás esetén a kezelési terv szorosan kapcsolódik az egyéni páciens igényeihez és az orvos által az előzetes konzultációk során kialakított diagnózishoz. A kezelési terv általában a következő lépéseket foglalja magában:

 • Konzultáció és Értékelés: Az orvos alapos konzultációt folytat a pácienssel a céljairól, elvárásairól és az orvosi előzményeiről. Ebben az időszakban megvitatják a mellnagyobbítás különböző lehetőségeit és a páciens preferenciái
 • Vizsgálatok: Az orvos lehet, hogy szükségét látja különböző vizsgálatoknak és képalkotó eljárásoknak, például mammográfiának vagy ultrahangnak, hogy biztosítsa a páciens egészségi állapotát és megfelelően tervezhesse a beavatkozást
 • Implantátum Kiválasztása: Amennyiben a páciens implantátumot választ, az orvos segít a megfelelő típus és méret kiválasztásában, figyelembe véve a páciens testalkatát és egyéni preferenciáit.
 • Sebészeti Előkészületek: A páciensnek utasításokat adnak az eljárás előtti teendőkről, például éhezési időszak, gyógyszerek szedésének módosítása és egyéb szükséges előkészületek.
 • Sebészi Beavatkozás: Az eljárás során az orvos beülteti az implantátumokat vagy végzi el a saját zsírátültetést a megfelelő helyre a mellek formázása vagy növelése érdekében. A műtét altatás alatt történik.
 • Felépülés: A beavatkozás után a páciensnek időre van szüksége a felépüléshez. Az orvos utasításai szerint kell követni a tevékenységeket és a gyógyulást.
 • Kontrollok és Utógondozás: Az orvos rendszeres ellenőrzéseket rendelhet el, hogy meggyőződjön a beavatkozás sikeréről és a gyógyulásról. A páciensnek követnie kell az orvos utasításait a hosszú távú eredmények megőrzése érdekében.

DreamKlinika.hu © 2024.