Skip to content Skip to footer

Ajakplasztika

A dermalfilleres ajakfeltöltés egy esztétikai eljárás, amely során hialuronsav alapú dermáltöltő anyagot injektálnak az ajkakba. A hialuronsav a bőrben természetesen megtalálható anyag, ami hidratálja és teltebbé teszi az ajkakat. Az eljárás során a plasztikai sebész vagy esztétikai szakember alkalmazza a töltőanyagot az ajkak kívánt területein, javítva a térfogatot és formát. Az eredmények általában azonnal láthatók, és hosszantartóak, ám idővel fokozatosan felszívódik a hialuronsav, ezért az eljárást rendszeresen meg kell ismételni a fenntartáshoz.

Előnyei:

 • Teltebb ajkak: Az ajakfeltöltés segítségével az ajkak teltebbé és formásabbá válnak. A hialuronsav alapú dermal fillerek hidratálják és töltik fel az ajkakat, ami fiatalosabb, élettel telibb megjelenést kölcsönöz.
 • Ráncok és finom vonalak kezelése: Az ajak környékén lévő finom vonalak és ráncok csökkenthetők azáltal, hogy a dermal fillerek kisimítják a bőrt és feltöltik a mélyebb redőket.
 • Természetes megjelenés: A jó minőségű dermal fillerek használata esetén az ajakfeltöltés eredménye természetes és arányos megjelenést biztosít, anélkül, hogy túlzott vagy mesterséges hatást keltenének.
 • Átmeneti és visszafordítható: A hialuronsav alapú dermal fillerek általában átmenetiek, és idővel felszívódnak. Ha valaki nem elégedett az eredményekkel, vagy változtatni szeretne az ajkai méretén, az orvos további kezeléseket alkalmazhat, vagy egyszerűen hagyja, hogy az anyag természetesen felszívódjon.
 • Gyors és minimális kellemetlenség: Az ajakfeltöltés általában gyorsan elvégezhető orvosi rendelőben, és a páciens általában azonnal visszatérhet a mindennapi tevékenységeihez. A kezelés során alkalmazott érzéstelenítés csökkenti a kellemetlenséget.
 • Esztétikai kiegyensúlyozás: Az ajakfeltöltés segíthet az arckontúrok kiegyensúlyozásában és a szimmetria javításában, hozzájárulva az esztétikus arcformához.

A beavatkozás előtt és után készül képeken jól látható a változás:

BeforeBeforeAfter
ElőtteUtána

Általános kezelési terv:

 • Konzultáció: Az első lépés az orvossal való konzultáció, ahol megbeszélik a páciens elvárásait, kívánságait és az elérni kívánt eredményeket. Az orvos értékeli az ajkak állapotát, és elmagyarázza a beavatkozás folyamatát, valamint az esetleges kockázatokat és szövődményeket
 • Előkészítés: Az ajakfeltöltés előtt az orvos megjelöli az injekciókat elhelyezendő területeket.
 • Injekciók beadása: Az orvos apró tűket vagy katétereket használ az ajkak területén a hialuronsav alapú dermal fillerek beinjektálásához.
 • Formázás és értékelés: Az ajakfeltöltés után minimális gyógyulási időre van szükség, és a páciens azonnal visszatérhet a mindennapi tevékenységeihez.
 • Gyógyulási idő: Az ajakfeltöltés után minimális gyógyulási időre van szükség, és a páciens azonnal visszatérhet a mindennapi tevékenységeihez.
 • Követés: Az orvos rendszeres követést tarthat, hogy ellenőrizze a gyógyulást, és biztosítsa, hogy az ajakfeltöltés eredményei megfelelnek a páciens elvárásainak.

DreamKlinika.hu © 2024.